top of page
pink-watercolor-brush-stroke-2-27.png
Bäst i Sverige på kosmetisk tatuering

MIMMI PANG ISAKSSON

project manager & teacher

Email:

Background:

Certifierad Tattoo Artist 
Eyebrow Designer
Lic. Hair Stroke by Machine Master

Lic. Microblading, Shading & Puder
Lic. Lip Blush & Eyeliner

Safe Register Tattoo Artist
CLEAN PMU CERTIFICATE

safe.png
Clean Certificate.png

En Artist med stora ambitioner

Jag heter Mimmi Pang Isaksson och är utbildad inom turism och service på college i Kina. Jag har sedan jobbat som flygvärdinna på China Eastern Airlines innan jag flyttade till Sverige. När Jag tillslut under sommaren 2017 hittade in i världen av 3D Ögonbryn, via kompisar i Kina, så började jag forma ett yrke av mina intressen inom hudvård, design, mode och service. 

Senare, efter att ha fortsatt utbilda mig i Sverige hos bl.a. PhiBrows, så åkte jag tillbaka på besök i Kina. Den här gången möttes jag dock av en helt ny värld. Det visade sig att man nu hade börjat pratat om nya säkrare tekniker och att maskin baserade metoder helt tagit över. Riskerna med microblading och dess påverkan på huden låg i fokus och skolor konkurrerade fram utveckling inom teknisk utveckling, realistisk design och hållbarhet. Jag kände att jag ville följa det spåret. 


DSC03241_edited.jpg

Jag och Maya på TATE MODERN, London 2022

Hair Stroke by Machine

I mitten av 2020 skedde det en explosion online då skolorna började konkurrera om onlineundervisning och jag fick chansen att lära mig nya tekniker samt studera för de bästa lärarna i Kina vilket tidigare inte ens varit möjligt. Tekniken jag fastnade för är Hair Stroke by Machine som använder mskin för att göra realistiska ögonbryn. Jag passade på att studera allt jag bara kunde vilket förutom PMU också inkluderade konst, foto, film och marknadsföring.  2020 öppnade jag och min man Jakob Pang Isaksson en egen liten studio i Stockholm (Kimono Studio) och nu är projektet den här utbildning som kommer att följa den asiatiska trenden med lite längre utbildningar som har högre krav på den konstnärliga sidan, teknisk färdighet och självstudier. Samt också ingående hygien för att skapa en säkrare bransch. 

Min egen karriär är förhållandevis kort men på den tiden har jag lyckats uppnå en hög nivå. Det här är inte av talang eller att det har varit enkelt, utan hårt arbete och mycket övning. En utveckling som inte stannar utan hela tiden fortsätter. Jag har tre barn och under tiden jag studerade hade jag ett fulltidsjobb vilket lämnade nätterna för övning. Kombinationen av höga ambitioner och att ständigt utvärdera sin egen kunskap för att utvecklas vidare är nyckeln. Det är också det här som jag vill sprida vidare och inspirera andra till att kämpa och utmana sig själva. Om man bara kämpar hårt kan man absolut nå sina mål.  

CLEAN och SAFE-certifierad inom hygien

2022 utbildade jag mig tillsammans med Jakob inom tatuering på en skola i London. Här blev det en djupdykning i hygien och säkerhet som ligger till grund för vår utbildning. När man jobbar med nålar är det viktigt att förstå hur rutiner behöver hållas för att undvika korssmitta samt risker för dig och dina kunder. Vi jobbar mot regionerna i Sverige och tar emot kunder som är sjuka i alopecia men även cancer. Här är det viktigt med hygien och säkerhet både gällande studio och vilken metod du använder. I samband med kemoterapi är det extra viktigt att eliminera infektionsrisken då dina klienter är extra känsliga. Vi har därför på New Concept Academy tagit fram en standard som kallas för CLEAN PMU CERTIFICATE som syftar i att säkerställa en nivå på hygien och ansvar inom branschen. 

PMU har länge legat som en egen del och kopplar sig själv hellre till skönhetsbranschen än tatueringsbranschen. Det här har såklart med ekonomi att göra då det alltid finns mer pengar inom skönhet. Nu för tiden när man använder maskiner igen, och inte microblading, börjar tekniken koppla till modern tatuering. Därför bli kunskap om maskiner, nålar samt olika tekniker för effekter desamma. Skillnaden är djupet man placerar pigmentet och vilken typ av pigment man använder.

Det viktigaste att ta med sig är kravet på konstnärlig förmåga, som tatuerare är det självklart att du behöver utveckla din egen konstnärlighet och lära dig teckna. Vi hoppas på att kunna överföra detta till världen inom PMU. Bilden här nedan är från sommaren 2023 när både jag och Maya fick diplom från konstskola i Malaysia. En rolig och inspirerande erfarenhet med en duktig lärare som lyckades både hålla undervisning på min nivå samt hålla Maya peppad hela sommaren ut. Väggen bakom är full av våra alster.  
 

IMG_3599 (1).JPG

Hela familjen på inspirationsresa till Malaysia 2023

MIMMI'S GALLERI

3d ögonbryn

75482D87-CB27-42DF-B046-D0DEE5FDDF81.jpg
photo-output-1.jpg
photo-output.jpg
B3DC354F-B93E-4FEF-89FA-42ED6607703E.jpg
IMG_2869.jpg
DSC07477.JPG
IMG_6129.JPG
IMG_3317.jpg
google

"Tatuerade naturliga ögonbryn och blev mycket, mycket nöjd. Det går nästan inte att se att brynen är tatuerade. Bemötandet, professionaliteten, noggrannheten och engagemanget var något utöver det vanliga.."

FEM STJÄRNOR / JOSEFIN

1 / 3

the new concept team

12 (1).JPG

..

Lärare inom konst och media

bottom of page