top of page
pink-watercolor-brush-stroke-2-27.png
IMG_3946.JPG

JAKOB PANG ISAKSSON

teacher & artist

Email:

Background

Teacher of Art & Media
Certified Tattoo Artist
Basic Medicine


Umeå Universitet
Shanghai University

UK Official Tattoo Academy

Education

safe.png

Pedagog med intresse för konst och rörelse

Jag heter Jakob Pang Isaksson och har en bakgrund inom olika konstnärliga uttryck. Jag studerade bild och konsthistoria som tillval under 3 år på gymnasiet och kom sedan direkt in på Bildlärarprogrammet på Umeå Universitet. Under tiden jag studerade tog en professionell danskarriär fart där jag som en av Sveriges bästa Hip Hop dansare åkte jorden runt och tävlade, medverkade i musikvideos på MTV och uppträdde på stora scener. Dansen förändrades senare till 3 år av kampkonster på ett berg i Kina och 2018 blev jag som medlem i svenska landslaget - Svensk Mästare, Skandinavisk Mästare och Europamästare i Tai Chi och Kung Fu.

Jag har jobbat som lärare inom ämnena Dans och Bild på universitet, folkhögskolor samt flera estetiska gymnasium. Jag har även varit med och startat olika utbildningar och är på så sätt van att arbeta fram kursplaner och pedagogiska upplägg. När jag sedan ändrade min karriär mot rörelse och hälsa utbildade jag mig i akupunktur med inriktning mot idrottsmedicin på Wuxing Akademien i Umeå. Något som fortsatte under mina år i Kina. Jag har därigenom praktiserat på sjukhus där mina lärare jobbar och har en grundläggande medicinsk utbildning samt erfarenhet av hygien och hantering av nålar. 

20220714_154235.jpg

Jag försöker inspirera och lära hela familjen om konst och måleri

Certifierad Tatuerare

Jag är inte verksam inom Permanent Make Up som Artist, men 2020 startade vi studion Kimono Studio Stockholm där jag hela tiden varit en del i arbetet med att utveckla 3D Ögonbryn tillsammans med Mimmi Pang Isaksson. Vi har tillsammans jobbat med olika tekniker, bollat idéer och jag har hjälpt Mimmi med teckning samt färglära. Även en hel del mental coachning och alla de pepp-talks som behövs när man hängivet kastar sig in på en resa att bemästra någonting.

Kopplingen blev dock mycket större när jag själv till slut blev certifierad inom tatuering. Något som har varit en lång dröm, och är ett pågående projekt. Sommaren 2022 tog jag min licens och 2023 blev det här en del av vår verksamhet i studion. Jag blev även inbjuden som gästartist till Malaysia och jobbade på Pitt Fun's Tattoo under en månad. På så sätt har jag inte bara den konstnärliga och pedagogiska anknytningen utan även kunskap om tatuering, maskin och nålar.

Inom tatuering är min egen specialitet självklart asiatiska motiv och symboler med en stil som kopplar till mina erfarenheter. När jag bodde i Kina studerade jag traditionellt måleri och kalligrafi på universitet i Shanghai. Kolla in min personliga hemsida www.jakobpangisaksson.com om du vill läsa mer om mig. 

I utbildningen står jag framför allt för det pedagogiska upplägget, undervisningsmaterialet, konstnärlig undervisning samt kursens viktigaste del i hygien/medicin kopplat till tatuering. Tillsammans ser vi till att du har den kunskap du behöver för att bli en seriös och ansvarfull utövare av semi-tatuering och PMU i Sverige. 

IMG_7614.jpg

Gästartist på Pitt's Tattoo i Malaysia 2023

JAKOB'S GALLERI

konst och tatueringar

IMG_3062.JPG
IMG_20220706_165433.jpg
IMG_9405.jpg
IMG_20220911_135316_1.jpg
IMG_20230709_171412.jpg
IMG_7613.jpg
image_6483441 (1)_edited_edited.jpg
image_6483441 (2).JPG
unnamed (5).jpg

the new concept team

Skärmavbild 2022-04-13 kl. 10.15.49.png

..

Lärare inom Hair Stroke by Machine

bottom of page