top of page
den senaste tekniken inom permanent make up

HAIR STROKE BY MACHINE

Modern PMU sker med maskin vilket tillsammans med rätt metod är skonsammare för huden och ger bättre resultat. Semi-tatuering med maskin kan kallas för olika namn som Machine Strokes, Nano Brows eller som vi kallar det Hair Stroke by Machine. 

Inom tatuering finns det två olika typer av maskiner. En variant heter "coil machines" vilka är de traditionella (stora) maskinerna där elektromagnetism driver nålen, och en typ heter "rotary machine" som är de nyare elektriska maskinerna. Det är den senare varianten som vidareutvecklats till de moderna pen-formade maskinerna som används för PMU.

Dessa är lättare och smidigare att använda för detaljerade motiv så som strån i ögonbryn, men även för små realistiska tatueringar. Dessa pennor kan alltså göra både PMU och tatueringar, det beror på vilken teknik du använder.
 

images (4).jpg
H1155f7262c50471db04ce1bc6c8f456aj.jpg
Skärmavbild 2022-04-13 kl. 09_edited.jpg
DSC02090.JPG

Nu förtiden är PMU-maskinerna smidiga och designade för delikat arbete med hårstrån

Hair Stroke by Machine är en ganska ny metod som kommer ifrån Asien där 3D Ögonbryn har varit en stor trend under många år. Metoden bygger på maskinteknik som skapar rena precisa strån, och som efter läkning håller sin kvalitet. Läs mer om varför vi valt den metoden i vår intervju med Mimmi Pang Isaksson

En vanlig tatuering lägger pigmentet på ett djup av 1.5-2.0 mm och blir därav permanent, medan en semi-tatuering försvinner med tiden. Detta beror dels på pigmentet men också på att du bara håller dig i översta delen av dermis något som kräver precision och träning. 
 

Har du frågor får du gärna kontakta oss

#notmicorblading

har du sett den här hashtaggen
och vet du vad den betyder?

Har du hört talas om Microblading och söker en utbildning kosmetisk tatuering, men undrar varför det står #notmicroblading överallt på Instagram? Det är vissa saker du behöver veta innan du går vidare. 

På senaste tiden har ögonen vänts mot microblading där hudterapeuter, artister, och läkare har uttalat sig negativt om metoden. Kunder vittnar om problem med bestående ärrbildning. 

Det är lätt att tro att microblading liknar all annan form av tatuering, men sanningen är att tekniken skiljer sig väldigt mycket.

Verktyget är visserligen tunna nålar, men dessa sitter ihop och bildar ett kam-liknande knivblad. Att skära huden för att sedan lägga pigment ses som extremt invasivt och är väldigt ovanligt.

Det största problemet är att man efter en behandling med påfyllning har skurit upp till 4 gånger på samma ställe. Varje gång det läker förändras hudcellerna, och det finns stor risk för bestående ärrvävnad för resten av livet.

Det här är något som vi och andra ansvarsfulla utövare verkligen vill undvika. Därför har utvecklingen gått mot att ta fram nya förbättrade metoder där Hair Stroke by Machine är en.

När man är ung samt har egna ögonbryn tål huden hårdare tag och eventuella ärr döljs av de övriga stråna, men är man äldre, har känsligare hud samt kanske inte har egna bryn är Microblading inte att rekommendera.

Vi hoppas att fler väljer att utbilda sig i nya skonsamma tekniker så att branschen blir säkrare.

VAD SÄGER

ANDRA

om microblading?

klicka här för ljud

Många artister berättar om varför de bytt från Microblading till nya maskinmetoder:
 

"If you have old microblading there is a chance you may be scarred."

www.karinamichele.com


"Not Microblading"
www.archcraft.net

 

Här under en video som visar ärr från tidigare behandling:

bottom of page